Αντίο στις Στερητικές Δίαιτες

By UncategorisedNo Comments

Το πρόβλημα της παχυσαρκίας και των περιττών κιλών στον άνθρωπο είναι διαχρονικό και πάντοτε επίκαιρο. Έχουν κληθεί πάρα πολλοί άνθρωποι των επιστημών, γιατροί και διατροφολόγοι, να αναλύσουν τους παράγοντες που μας υποβοηθούν να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες τροφών από αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει κανονικά. Για την καταπολέμηση του προβλήματος, έχουν δημιουργηθεί αρκετές δίαιτες, άλλες αποτελεσματικές κι άλλες όχι και τόσο.

Read More

Διατροφή και Υγεία των Δοντιών μας

By UncategorisedNo Comments

Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι τα σνακ που θέλουμε να καταναλώσουμε συνήθως δεν είναι ωφέλιμα για τα δόντια μας. Ενώ όλοι γνωρίζουμε τι δεν πρέπει να τρώμε, έχετε κάποια ιδέα σχετικά με τα σνακ που πρέπει να τρώτε για ένα υγιές χαμόγελο; Ορίστε κάποια από τα τρόφιμα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα δόντια σας υγιή!

Read More

Λάδι Καρύδας: Αλήθειες και Μύθοι

By UncategorisedNo Comments

Στο λάδι καρύδας έχουν αποδοθεί διάφορες ιδιότητες, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται πλήρως από τις έρευνες που διεξάγονται σε παγκόσμια κλίμακα. Αν κι έχει αναφερθεί πως το λάδι καρύδας βοηθά στην απώλεια βάρους, στη μείωση των επιπέδων της κακής (HDL) χοληστερόλης και την προάσπιση της εύρυθμης λειτουργίας της καρδιάς, εντούτοις τίποτε δε συνηγορεί σε αυτό. Αντιθέτως, οι έρευνες σχετικά με τα οφέλη του λαδιού καρύδας στο δέρμα και τα μαλλιά είναι άκρως ενθαρρυντικές.

Read More

Οι Χρυσοί Κανόνες της Αποτοξίνωσης

By UncategorisedNo Comments

Αν είστε αποφασισμένοι να ακολουθήσετε μία δίαιτα αποτοξίνωσης, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες. Φυσικά, τέτοιες δίαιτες χαρακτηρίζονται ως ακραίες κι επομένως είναι λογικό να μη διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η διάρκεια μιας αποτοξίνωσης διαρκεί από λίγες ημέρες μέχρι μία εβδομάδα, ώστε τα αποτελέσματά της να είναι ορατά, χωρίς να καταπονηθεί ο οργανισμός σε υπερβολικό βαθμό. Δείτε λοιπόν ποιοι είναι οι χρυσοί κανόνες της αποτοξίνωσης και πώς θα τηρήσετε μια τέτοια δίαιτα.

Read More

5 Υγιεινά Επιδόρπια και Σνακ

By UncategorisedNo Comments

Τα γλυκά αποτελούν τεράστιους πειρασμούς για πολλούς από εμάς, ιδιαίτερα για όσους δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα γενναίο κομμάτι τούρτα σοκολάτα ή για εκείνους που βλέπουν σιροπιαστά γλυκά και νιώθουν τάσεις λιποθυμίας! Ωστόσο, τα γλυκά συνήθως περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και φορτώνουν τον οργανισμό μας με θερμίδες, χωρίς παράλληλα να του προσφέρουν τα αντίστοιχα διατροφικά οφέλη. Αν είστε κι εσείς «γλυκατζήδες», πρέπει σαφώς να αναθεωρήσετε! Ειδικά κατά τη διάρκεια της δίαιτας για απώλεια κιλών, είναι απαραίτητη η αποχή από τέτοιους γλυκούς πειρασμούς.

Read More

Ιδέες για Μεσημεριανό στη Δουλειά

By UncategorisedNo Comments

Έχετε ήδη ετοιμάσει τα παιδιά για το σχολείο κι έχετε φροντίσει να τους δώσετε ένα χορταστικό σνακ, ώστε να μην πεινάσουν. Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και για τον εαυτό σας, μιας και η ημέρα στο γραφείο προβλέπεται απαιτητική και δύσκολη. Για να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε, χρειάζεστε ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα. Αντί λοιπόν να κατευθυνθείτε στον αυτόματο πωλητή ή να παραγγείλετε κάτι ανθυγιεινό και βαρύ, δείτε τι μπορείτε να ετοιμάσετε για το γραφείο!

Read More

Πως να αποφύγετε τη Δυσπεψία

By UncategorisedNo Comments

Δυσπεψία; αλλιώς φούσκωμα, είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει το αίσθημα δυσφορίας στην άνω κοιλιακή χώρα. Η δυσπεψία δεν είναι νόσημα αλλά ορισμένα συμπτώματα που εμφανίζονται συμπεριλαμβανομένου του κοιλιακού πόνου και του αισθήματος φουσκώματος λίγο μετά την έναρξη κατανάλωσης γεύματος. Παρόλο που η δυσπεψία είναι σύνηθες φαινόμενο, κάθε άτομο μπορεί να την βιώσει με διαφορετικό τρόπο. Συμπτώματα δυσπεψίας μπορεί να γίνονται αισθητά επί καθημερινής βάσης. Τα καλά νέα είναι ότι η δυσπεψία μπορεί και να ελεγχθεί αλλά και να αποφευχθεί; Τρώγοντας τα σωστά είδη φαγητού στην σωστή ποσότητα.

Read More

Πως η Διατροφή σας Επηρεάζει τις Ημικρανίες

By UncategorisedNo Comments

Οι ημικρανίες είναι μια συνηθισμένη νευρολογική διαταραχή και σύμφωνα με έρευνες η εμφάνιση τους έχει αυξηθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια. Όμως η αιτία αύξησης τους δεν έχει εντοπιστεί. Το στρες ενός πιο πιεστικού και ανταγωνιστικού τρόπου ζωής λαμβάνεται υπόψη ως παράγοντας αν και οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες μπορεί να είναι εξίσου υπαίτιες. Οι διατροφικοί παράγοντες που ενεργοποιούν τον μηχανισμό του πονοκεφάλου ονομάζονται «ερεθίσματα ημικρανιών».

Read More

Ποιες Τροφές θα σας Χαρίσουν Λαμπερό Δέρμα

By UncategorisedNo Comments

Διάβασες άπειρες συμβουλές για λαμπερό δέρμα σε περιοδικά, σε μπλοκ και σχετικά φυλλάδια. Δοκίμασες να πολεμήσεις την ακμή με οδοντόκρεμα, χρησιμοποίησες καθαριστικά μαντηλάκια φωτιά, ξόδεψες μια περιουσία σε αντιρυτιδικές κρέμες, αγόρασες το θαυματουργό λάδι από μαργαριτάρια, έγινες κατακόκκινη από τις απολεπίσεις, ζυμώθηκες στο μασάζ και έτριψες τόσες φορές τα μάγουλά σου για να γυαλίσουν και έκανες όλες τις γελοίες ασκήσεις προσώπου, όλα για χάρη του ονείρου για νεότερο, πιο σφιχτό και πιο λείο πρόσωπο.

Δεν είναι ειρωνικό ότι όλες μας γενικότερα παραβλέπουμε τον ευκολότερο, πιο ασφαλή αλλά και πιο αποτελεσματικό και φθηνό τρόπο θεραπείας όπως είναι η κατανάλωση υγειινών φαγητών; Τα υγιεινά φαγητά θρέφουν το σώμα μας από μέσα ούτως ώστε να βοηθηθεί το δέρμα μας να λάμψει από έξω. Οι σωστοί συνδυασμοί από φρούτα, λαχανικά και πλούσια σε βιταμίνες φαγητά μπορούν να προστατεύψουν το δέρμα μας από την φθορά που δεν προκαλείται μόνο από το πέρας της ηλικίας αλλά και από το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Βέβαια, η κληρονομικότητα, ο τρόπος ζωής και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν πρωταρχικό ρόλο, αλλά η δίαιτα που ακολουθούμε είναι το κλειδί για ένα πραγματικά υγιές δέρμα.

Read More

Πως να Ξεπεράσετε τη Συναισθηματική Υπερφαγία

By UncategorisedNo Comments

Ο όρος συναισθηματική υπερφαγία μπορεί να σου ακούγεται καινούριος όμως ουσιαστικά είναι μια κατάσταση από την οποία υποφέρει πολλής κόσμος. Η συναισθηματική υπερφαγία είναι μια κατάσταση όπου τα συναισθήματα και τα αισθήματα κυριέυουν το σώμα σου επηρεάζοντας αρνητικά τι θέλεις να φας και πόσο. Άτομα που υποφέρουν από αυτό συνήθως αναζητούν φαγητά ψηλά σε θερμίδες τα οποία συχνά αναφέρονται ως «φαγητά ανακούφισης» όπως είναι οι σοκολάτες, τα πατατάκια, τα μπισκότα, το παγωτό, η πίτσα, τα μπέργκερς και οι τηγανητές πατάτες. Είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα που παρουσιάζεται στους περισσότερους άνδρες και γυναίκες στον κόσμο, περίπου 75%. Τα άτομα που τρώνε συναισθηματικά καταφεύγουν σε αυτή την συμπεριφορά όταν νιώθουν κατάθλιψη, άγχος, λύπη, βαρεμάρα ή εκνευρισμό. Τις περισσότερες φορές τα άτομα αυτά δεν έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι τρώνε ως μέθοδο διαφυγής ή για να αντιμετωπίσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα. Read More